מעבר לאוכל מוצק

מעבר לאוכל מוצק

מעבר לאוכל מוצק – כל מה שצריך לדעת בדרך לאוכל מוצק

תקופת המעבר לאוכל מוצק היא אבן דרך מרגשת בהתפתחות התינוק שלך. הנה כל מה שצריך לדעת על לוחות הזמנים, הבטיחות ופריטי התפריט המומלצים.

כאשר התינוק שלך הוא בן 4 עד 6 חודשים, הנקה או פורמולה היא מקור המזון היחיד שלו. אך בערך סביב גיל חצי שנה, מתחילה מערכת העיכול של התינוק לעבור שינויים המאפשרים עיכול של אוכל מוצק יותר כמו ירקות ופירות מאודים, ולאט לאט גם מגוון מאכלים אחרים. הנה כל מה שצריך לדעת על מעבר לאוכל מוצק.

מתי להתחיל להאכיל באוכל מוצק?

האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (AAP) ממליצה על מעבר הדרגתי לאוכל מוצק החל בגיל 4-6 חודשים. להלן כמה סימנים לכך שהקטן שלך עשוי להיות מוכן לאוכל לתינוקות:

  • הוא יכול לשבת זקוף ולהרים את ראשו.
  • הוא סקרן, מסתכל על כל מה שמסביב – במיוחד על מה שאתה אוכל!
  • הוא עדיין נראה רעב לאחר סיום ההנקה / אכילת מנת הפורמולה המתאימה למשקלו.

זכרו, אין צורך למהר את אבן הדרך הזו. רוב התינוקות מוכנים להתחיל את המעבר לאאוכל מוצק רק בין 5 ל -6 חודשים, ובשום פנים ואופן לא לפני גיל 4 חודשים.

כיצד לעשות את המעבר

האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים ממליצה על הנקה מלאה למשך 6 חודשים, כמו גם על הנקה משלימה עד גיל שנה. (פורמולה היא גם אופציה נהדרת לאמהות שאינן יכולות או לא רוצות להניק). עד גיל שנה, הכנסת מוצקים אל התפריט נועדה בעיקר על מנת להרגיל אותה ללעיסה ובליעת מזון ולא כתחליף לערכים התזונתיים החשובים בחלב אם / פורמולה.

בתקופת המעבר אל אוכל מוצק, חשוב להקפיד על שגרת הנקה או האכלה בבקבוק, יחד עם אכילה מוצקה. הרגילו את התינוק שלכם לאכילת אוכל מוצק לפני / אחרי ההנקה והצמדו לבחירה כך שהילד יידע למה לצפות ויפחית את השתייה מהבקבוק / יגביר את אכילת האוכל המוצק בהתאם לציפיות שלו. באופן כללי, אם חשוב לכם להאיץ את המעבר לאוכל מוצק עדיף קודם לתת את האוכל המוצק ורק אחר כך להשלים בבקבוק, ולא ההפך (גמילה מבקבוק).

ברגע שהקטנצ’יק מבין מה זה אכילה ומתעניינת בזמן הארוחה (זה קורה לרוב בין 6 ל -9 חודשים), ניתן להתחיל שגרה של ארוחות בוקר, צהריים וערב.

  • בגיל 4 עד 6 חודשים, האכילו אותו בשתי ארוחות, כל אחת שתיים עד ארבע כפות.
  • בגיל 7 עד 12 חודשים, האכילו אותו בשלוש ארוחות, כל אחת בגודל אגרוף התינוק.
  • לאחר מכן, ניתן להתחיל לתת ארוחות מלאות מאוכל מוצק, אם כי מומלץ להשלים את התזונה עם חלב אם בריא

לקבלת ייעוץ עם הדרכת הורים צמוד בתהליך המעבר לאוכל מוצק, צרו קשר>>

שתפו עם חברים
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
מעבר לאוכל מוצק - כל מה שצריך לדעת בדרך לאוכל מוצק

אולי יעניין אותך גם

הרגלי שינה

הרגלי שינה

יצירת הרגלי שינה לתינוק  לכל תינוק יש הרגלי שינה שונים.

תאמו פגישה עכשיו
שיחת ייעוץ ראשונה במתנה
הירשמו לניוזלטר